Celoročně nabízíme široký sortiment přírodních pasterovaných moštů. | |||
Jedná se o 100% ovocné
šťávy nepřislazované, bez chemické
konzervace a jiných přísad. Konzervace je zajištěna šetrnou pasterací, která umožňuje zachovat velké množství vitamínů, minerálů a ostatních látek, příznivě ovlivňujících organismus. |
|||
Při výrobě našich moštů zpracováváme výhradně jablka od českých pěstitelů. Především ze slánské, litoměřické a roudnické sadařské oblasti. | |||
Věříme, že široký sortiment, který nabízíme, osloví všechny zájemce o kvalitní přírodní produkt. | |||
Otevřeno: | Pátek 9:00 - 17:00 | ||
nebo po telefonické domluvě: | 777 232 276, 777 232 576 | ||
V návaznosti na sezónnost některého druhu ovoce, může nastat krátkodobý výpadek některého druhu moštu. | |||
Prodejna ovoce, Želkovice (trasa Lovosice - Most) | |||
Farmářské trhy Chomutov | |||
Prodáváme v sezoně od září do listopadu do přinesených nádob (vhodné jsou PET lahve) | |||
Cena: ......................................................................... 25,- Kč / l | |||
Prodej moštu: | Na objednávku | ||
Výkup ovoce je možný po telefonické domluvě, a ve větším množství (200 kg a více) | |||
Kontaktní telefon pro výkup: 777232576 | |||
Ceník moštů ve formátu PDF ke stažení zde |
|||
PRO VELKOODBĚRATELE JE MOŽNO POSKYTNOUT MNOŽSTEVNÍ SLEVU! | |||
Novinka | Mošt jablečný s jahodou |
||
Novinka | Mošt jablečný s aronií - černým jeřábem Arónie - Černý jeřáb, je rostlina známá díky vysokému obsahu antioxidantů, antokyaninů, bioflavonoidů, vitamínů P, C, B, A, množství minerálů a dalších biologicky důležitých aktivních látek. Významná je ale i vysokým obsahem barviv, čehož se využívá v potravinářství. |
||
Mošt jablečný Obsahuje více než 30 různých minerálních látek a stopových prvků, např. provitamin A, vitamin B, kyselinu listovou, vitamin C a E, draslík. Pektin obsažený v jablkách není v žádném jiném plodu obsažen v takovém množství. Látky obsažené v jablku působí jako přirozený prostředek proti revmatizmu, karboxylové kyseliny čistí zubní sklovinu, polyfenoly chrání před onemocněním srdce, krevního oběhu, pektin snižuje hladinu cholesterolu a váže škodlivé látky v těle, příznivě ovlivňuje zažívání. |
|||
Mošt hruškový Pomáhá při zažívání, pročišťují střeva a odstraňují zácpu, působí mírně desinfekčně a má i další pozitivní účinky na náš organismus. Obsahuje pektin, provitamín A, vitamíny B, kyselinu listovou i vitamín C a velké množství vody. Obsah vody má příznivý vliv pro doplňování tekutin v těle i dietní význam. Hrušky mají i řadu minerálních látek, draslík, sodík, měď i vápník. Kyselina listová je příznivá pro krvetvorbu, ostatní vitamíny, zejména C posilují imunitní systém. Obsažená vláknina zase pomáhá trávení. |
|||
Mošt jablečný s Rakytníkem řešetlakovým Šťáva z rakytníku ovlivňuje funkci žaludku, sleziny a dvanáctníku, ale také tvorbu krve. Zvyšuje odolnost organismu, podporuje imunitu. Pomáhá odbourávat toxické a škodlivé látky z těla. Používá se také při kloubních potížích, zejména léčí revma a dnu. Rakytník je bohatý na přírodní vitamín C, organické kyseliny, stopové prvky a mnoho dalších cenných látek. |
|||
Mošt jablečný s celerem a červenou řepou Celer obsahuje mnoho velmi potřebných vitaminů a minerálů. Je významným zdrojem vitaminů skupiny B. Vitaminy skupiny B jsou velmi důležité pro zdravou kůži, nehty a vlasy, správnou funkci jater a střev, ale i pro "silné nervy". Dalšími vitaminy jsou vitamin A, K a E. V celeru najdeme i řadu důležitých minerálů, draslík, hořčík, chróm, sodík, vápník, železo, zinek a jód. Červená řepa obsahuje železo, vápník, fosfor a několik vitamínů. Působí příznivě na fungování imunitního systému. Pití šťávy může zlepšit krevní obraz. Červená řepa je plná antioxidantů. Má vysoký obsah pektinu, který podporuje vylučování cholesterolu, těžkých kovů a radioaktivních látek. |
|||
Mošt jablečno - višňový Velmi osvěžující lahodný nápoj. Chlazený osvěží a zažene žízeň v horkých letních dnech. Náš tip pro dospěláky: 0,5 dcl bílého destilátu (ovocná pálenka,vodka), dle chuti doplnit jablečno - višňovým moštem, několik kostek ledu. Pak už nezbývá než popřát dobré chuti. |
|||
Mošt jablečný s černým bezem (bezinkou) Plody bezu působí analgeticky, osvědčily se zejména při migrénách, neuralgiích, při bolestech trojklaného nervu, páteře či kloubů (zde působí i protizánětlivě), příznivě působí i při křečích trávicího ústrojí a při nadýmání. Obsahové látky: glykosidy, antokyan, karoteny, vitamin C, B, cholin atd. |
|||
Mošt jablečný s mrkví |
|||
Mošt jablečný s červeným rybízem Šťáva z červeného rybízu dodává moštu lahodnou nakyslou chuť, velmi osvěžující v letních dnech. Červený rybíz obsahuje poměrně vysoký obsah vitamínu C. |
|||
Mošt jablečno - hruškový Velmi lahodný mošt vhodný především pro děti. Jablko dodává moštu výraznější chuť a hruška zachová příjemnou sladkost. Poměr je 50% jablečné šťávy a 50% hruškové šťávy. |
|||
Mošt jablečný se zázvorem |
|||
Mošt jablečný s brusinkou Brusinky obsahují tříslovinu, která zamezuje usazování bakterií vyvolávajících záněty močových cest v ledvinách a močovém měchýři. Zpevňují žaludeční sliznice a působí preventivně proti vzniku rakoviny žaludku. Šťáva z plodů obsahuje flavonoidy a polyfenol, jež přispívají k dobrému stavu srdce a cév. Vysoký obsah antioxidantů zmírňuje účinky stárnutí. |
|||