Aktualizace stránek: 03.08.2024
Moštárna Kvíc
O nás   prodejmostu
Moštování   Celoročně nabízíme široký sortiment přírodních pasterovaných moštů.
Prpdej moštu    
Pěstitelská pálenice   Jedná se o 100% ovocné šťávy nepřislazované, bez chemické konzervace a jiných přísad.
Konzervace je zajištěna šetrnou pasterací, která umožňuje zachovat velké množství vitamínů, minerálů a ostatních látek, příznivě ovlivňujících organismus.
Nejčastější dotazy  
Fotogalerie  
Kontakty   Při výrobě našich moštů zpracováváme výhradně jablka od českých pěstitelů. Především ze slánské, litoměřické a roudnické sadařské oblasti.
další produkty    
     
    Věříme, že široký sortiment, který nabízíme, osloví všechny zájemce o kvalitní přírodní produkt.
   
     
    Otevřeno: Pátek 9:00 - 17:00
    nebo po telefonické domluvě: 777 232 276, 777 232 576
     
    V návaznosti na sezónnost některého druhu ovoce, může nastat krátkodobý výpadek některého druhu moštu.
     
    nabizeni
    Prodejna ovoce, Želkovice (trasa Lovosice - Most)
    Farmářské trhy Chomutov
     
    Čerstvý mošt
    Prodáváme v sezoně od září do listopadu do přinesených nádob (vhodné jsou PET lahve)
    Cena: ......................................................................... 25,- Kč / l
     
    Prodej moštu: Na objednávku
     
    výkup ovoce
     
    Výkup ovoce je možný po telefonické domluvě, a ve větším množství (200 kg a více)
    Kontaktní telefon pro výkup: 777232576
     
    sortiment
   

Ceník moštů ve formátu PDF ke stažení zde

    PRO VELKOODBĚRATELE JE MOŽNO POSKYTNOUT MNOŽSTEVNÍ SLEVU!
     
Novinka  
mošt jablečný s jahodou
Mošt jablečný s jahodou

     
Novinka  
mošt jablečný s aronii - černým jeřábem
Mošt jablečný s aronií - černým jeřábem

Arónie - Černý jeřáb, je rostlina známá díky vysokému obsahu antioxidantů, antokyaninů, bioflavonoidů, vitamínů P, C, B, A, množství minerálů a dalších biologicky důležitých aktivních látek. Významná je ale i vysokým obsahem barviv, čehož se využívá v potravinářství.
     
   
mošt jablečný
Mošt jablečný

Obsahuje více než 30 různých minerálních látek a stopových prvků, např. provitamin A, vitamin B, kyselinu listovou, vitamin C a E, draslík. Pektin obsažený v jablkách není v žádném jiném plodu obsažen v takovém množství. Látky obsažené v jablku působí jako přirozený prostředek proti revmatizmu, karboxylové kyseliny čistí zubní sklovinu, polyfenoly chrání před onemocněním srdce, krevního oběhu, pektin snižuje hladinu cholesterolu a váže škodlivé látky v těle, příznivě ovlivňuje zažívání.
       
   
mošt hruškový
Mošt hruškový

Pomáhá při zažívání, pročišťují střeva a odstraňují zácpu, působí mírně desinfekčně a má i další pozitivní účinky na náš organismus. Obsahuje pektin, provitamín A, vitamíny B, kyselinu listovou i vitamín C a velké množství vody. Obsah vody má příznivý vliv pro doplňování tekutin v těle i dietní význam. Hrušky mají i řadu minerálních látek, draslík, sodík, měď i vápník. Kyselina listová je příznivá pro krvetvorbu, ostatní vitamíny, zejména C posilují imunitní systém. Obsažená vláknina zase pomáhá trávení.
       
   
Mošt rakytník
Mošt jablečný s Rakytníkem řešetlakovým

Šťáva z rakytníku ovlivňuje funkci žaludku, sleziny a dvanáctníku, ale také tvorbu krve. Zvyšuje odolnost organismu, podporuje imunitu. Pomáhá odbourávat toxické a škodlivé látky z těla. Používá se také při kloubních potížích, zejména léčí revma a dnu. Rakytník je bohatý na přírodní vitamín C, organické kyseliny, stopové prvky a mnoho dalších cenných látek.
       
   
mošt celer
Mošt jablečný s celerem a červenou řepou

Celer obsahuje mnoho velmi potřebných vitaminů a minerálů. Je významným zdrojem vitaminů skupiny B. Vitaminy skupiny B jsou velmi důležité pro zdravou kůži, nehty a vlasy, správnou funkci jater a střev, ale i pro "silné nervy". Dalšími vitaminy jsou vitamin A, K a E. V celeru najdeme i řadu důležitých minerálů, draslík, hořčík, chróm, sodík, vápník, železo, zinek a jód. Červená řepa obsahuje železo, vápník, fosfor a několik vitamínů. Působí příznivě na fungování imunitního systému. Pití šťávy může zlepšit krevní obraz. Červená řepa je plná antioxidantů. Má vysoký obsah pektinu, který podporuje vylučování cholesterolu, těžkých kovů a radioaktivních látek.
       
   
mošt višeň
Mošt jablečno - višňový

Velmi osvěžující lahodný nápoj. Chlazený osvěží a zažene žízeň v horkých letních dnech. Náš tip pro dospěláky: 0,5 dcl bílého destilátu (ovocná pálenka,vodka), dle chuti doplnit jablečno - višňovým moštem, několik kostek ledu. Pak už nezbývá než popřát dobré chuti.
       
   
mošt bezinka
Mošt jablečný s černým bezem (bezinkou)

Plody bezu působí analgeticky, osvědčily se zejména při migrénách, neuralgiích, při bolestech trojklaného nervu, páteře či kloubů (zde působí i protizánětlivě), příznivě působí i při křečích trávicího ústrojí a při nadýmání. Obsahové látky: glykosidy, antokyan, karoteny, vitamin C, B, cholin atd.
       
   
mošt mrkev

Mošt jablečný s mrkví

Mrkev je velmi bohatá na vitamíny a další užitečné látky, především β-karoteny, které jsou zodpovědné za červenou barvu kořene. Bohatá je také na vlákninu a antioxidanty. Vitamín A, který působí jako růstový činitel, pomáhá pleti, regeneruje unavený zrak a zlepšuje šeroslepost. Vitamín A obecně udržuje v dobrém stavu všechny sliznice. Pomáhá také v boji proti stresu a znečištěnému ovzduší.

       
    jablecny_cerveny Mošt jablečný s červeným rybízem

Šťáva z červeného rybízu dodává moštu lahodnou nakyslou chuť, velmi osvěžující v letních dnech. Červený rybíz obsahuje poměrně vysoký obsah vitamínu C.
       
    jablecnohruskovy Mošt jablečno - hruškový

Velmi lahodný mošt vhodný především pro děti. Jablko dodává moštu výraznější chuť a hruška zachová příjemnou sladkost. Poměr je 50% jablečné šťávy a 50% hruškové šťávy.
    zazvor

Mošt jablečný se zázvorem

Jde o antibakteriální mošt s protizánětlivými účinky, který podporuje chuť k jídlu. Usnadňuje trávení a působí proti žaludečním problémům. Uklidňuje a zmírňuje bolesti hlavy. Zpomaluje některé druhy rakoviny. Zmírňuje cestovní nevolnost.

    Most jablko brusinka

Mošt jablečný s brusinkou

Brusinky obsahují tříslovinu, která zamezuje usazování bakterií vyvolávajících záněty močových cest v ledvinách a močovém měchýři.  Zpevňují žaludeční sliznice a působí preventivně proti vzniku rakoviny žaludku. Šťáva z plodů obsahuje flavonoidy a polyfenol, jež přispívají k dobrému stavu srdce a cév. Vysoký obsah antioxidantů zmírňuje účinky stárnutí.

       
     
patice